Održan mitap timske veštine

U petak 23. decembra 2022. godine u Regionalnom inovacionom startap centru održana je stručna radionica/mitap pod nazivom “Timske veštine”. Predavač je Nana Radenković – suosnivačica, menadžerka programa i konsultantkinja u Novoj Iskri , koja je sa nama podelila svoja dugogodišnja iskustva u radu sa timovima i startapovima osvetlivši važnost upravljanja odnosima i komunikacijom unutar njih. Na ovoj fantastičnoj radionici imali smo priliku da sagledamo sopstvene veštine i vrednosti koje će nam pomoći u usklađivanju sa ostalim članovima tima kako bi zajednički osmislili procese koji se realizuju kroz projekte, organizacije, startape i biznise.

Jedan od tri glavna uzroka neuspeha startapa je nefunksionalnost tima. Razlozi su brojni. Pored nedovoljnog radnog iskustva, tu je i manjak sposobnosti za materijalizaciju poslovne ideje, ali i ograničeni kapacitet za upravljanjem procesima ili komunikacije sa saradnicima. Imajući to na umu, cilj ove radionice je da osnaži učesnike da postanu svesniji sopstvenih slabosti i vrlina, da razumeju stvarni kontekst i da se usklade sa ostalim članovima tima kako bi zajednički osmislili procese koji se realizuju kroz projekte, inicijative, organizacije, startape i biznise.

Izuzetno zanimljivom predavanju prisustvovao je veći broj zainteresovanih stanara Regionalnog inovacionog startap centra Valjevo, predstavnika startapova, studenata, saradnika i ostalih zainteresovanih.