Regionalni inovacioni startap centar Valjevo započeo je realizaciju novog dvogodišnjeg projekta

Osnivanjem konzorcijuma sa Naučno-tehnološkim parkom Beograd zvanično je započet rad u okviru programa „Podizanje kapaciteta regionalnih inovacionih startap centara u saradnji sa naučno-tehnološkim parkovima“.

Program se realizuje na inicijativu Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, po Javnom pozivu i uz podršku Fonda za inovacionu delatnost.
Cilj programa je razvoj kapaciteta organizacija podrške startapima (regionalni startap centri, smart siti centri, biznis inkubatori i dr.) kroz podršku Naučno-tehnoloških parkova u cilju razvoja startap zajednice na lokalnom nivou, a u funkciji sistemskog razvoja inovacione delatnosti, kao i unapređenju inovacionog ekosistema na teritoriji Republike Srbije.
Rad na projektu i saradnja sa NTP Beograd će doneti dragocena iskustva i kroz transfer znanja pomoći unapređivanju uslova za bolju podršku startapovima, studentima i drugim korisnicima, ali i boljem integrisanju našeg RISC-a u sistem za podršku inovacionoj delatnosti naše zemlje.
Pored NTP Beograd, i NTP Novi Sad, NTP Čačak i NTP Niš ovim programom ukupno podržavaju više od 20 startap centara širom Srbije.