Sve što treba da znate o pravu preduzetnika
Vodič za osnivanje startapa

Na korak ste da započnete nešto novo i sjajno?
Razvijate plan za svoj preduzetnički projekat, ali i dalje niste sigurni u sve pravne aspekte osnivanja i rada startupa? Ne znate kako da napravite ugovor o radu? Niste sigurni kako da odredite platu?

Startapovi nisu samo mala, odnosno mikro IT preduzeća, već bilo koji inovativni preduzetnički poduhvat. Odgovore na sva pitanja o pravnom položaju preduzetnika, primeni propisa i razjašnjenje nedoumica, dobićete na obuci koja se održava u Regionalnom inovacionom startap centru Valjevo.

Prijave su besplatne i vrše se putem sledeće forme

 

 • Radionica 1 - PRAVNI POLOŽAJ PREDUZETNIKA, POJAM I PRAVNE FORME PRIVREDNIH DRUŠTAVA
  22.10.2019. u 17h
 • Cilj ove radionice je da se polaznici upoznaju sa pravnim okvirom poslovanja. Polaznici će se upoznati sa pojmom i pravnim položajem preduzetnika kao oblika poslovanja kao i sa pravnim formama privrednih društava: ortačkim društvom, komanditnim društvom, društvom s ograničenom odgovornošću i akcionarsiim društvom.

  Ishodi: polaznici će moći da donesu odluku o izboru pravnog oblika poslovanja privrednog subjekta kao i da samostalno izvrše osnivanje i registraciju privrednog društva ili preduzetnika.
 • Radionica 2 - PRIMENA RADNO-PRAVNIH I PORESKIH PROPISA NA PREDUZETNIKA
  29.10.2019. u 17h
 • U okviru ove radionice polaznici će se upoznati sa primenom radno-pravnih propisa na preduzetnika: o zasnivanju radnog odnosa, ugovorima o radu kao i ugovorima van radnog odnosa, određivanju zarade, naknade zaradeiI drugih primanja, naknadi troškova. Takođe, upoznaće se sa načinima oporezivanja a posebno sa paušalnim oporezivanjem.

  Ishodi: polaznici će se upoznati sa pravima i obavezama zaposlenih i poslodavaca iz radnog odnosa, sa ugovorima o random angažovanju van radnog odnosa, kao i sa primenom poreskih propisa na preduzetnika.
Vesa

O PREDAVAČU

dr Velisav Marković

Prof. dr Velisav Marković, vanredni profesor. Predaje Poslovno pravo, Radno pravo i Poresko pravo. Od 17.10.2013. godine odlukom Nacionalne agencije za regionalni razvoj Republike Srbije sertifikovan je za kvalifikovanog specijalizovanog pružaoca usluga za podršku poslovanju MSPP kao specijalista za poslovno i radno pravo.