Svečano otvaranje Centra

Sa velikim zadovoljstvom Vas pozivamo na svečano otvaranje Regionalnog inovacionog startap centra Valjevo u četvrtak, 4. jula 2019. godine od 10 časova u prostorijama Centra u Železničkoj br. 5.
 
Regionalni inovacioni startap centar Valjevo je projekat Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj Vlade Republike Srbije, osnovan u oktobru 2018. godine potpisivanjem tripartitnog ugovora između Kabineta, Grada Valjeva i Poslovnog inkubatora Valjevo. 

Tokom otvaranja, u Centru će biti održane radionice na kojima će stanari i polaznici obuka demonstrirati svoja znanja iz programiranja koristeći LEGO Education Mindstorms komplete i poznavanje rada na Arduino mikrokontrolerskoj platformi za razvoj uređaja Interneta stvari tokom koje će kreirati sopstveni smart home ekosistem.

Regionalni inovacioni startap centar Valjevo otvoriće Nenad Popović, ministar za inovacije i tehnološki razvoj.
 
 
Centar obezbeđuje adekvatne sadržaje, prostor za rad i sve ostale neophodne uslove za podršku razvoju startap preduzetništva u Kolubarskom regionu. Glavne aktivnosti su pružanje uslova za rad, obuke, radionice i predavanja, kao i umrežavanje korisnika Centra u cilju razvijanja novih poslovnih ideja korisnika ili nastavka obavljanja postojećeg posla u zajednici korisnika na obostranu korist - za stvaranje novih radnih mesta, za poboljšanje postojećih pozicija, radi sticanja novih znanja, ali i prenošenja znanja i iskustva.

Centar je počeo sa radom u martu 2019. godine i do danas je u njemu održano preko 20 radionica na različite teme, od pokretanja sopstvenih preduzetničkih inicijativa, programiranja u programskom jeziku Java, kako od inovativne ideje kreirati softver, programiranja u PHP-u, pravljenja pametnih uređaja pomoću tehnologije Internet stvari, do karijernog razvoja i ličnog brendiranja. Usluge Centra trenutno koristi oko 10 stalnih stanara i veći broj zainteresovnih polaznika obuka.
unnamed